Helyben használat

Helyben használat

A helyben használat szolgáltatás minden regisztrált olvasónak biztosított. A könyvtárba érkezéskor a Kar bejáratánál taláható ruhatárba le kell adni a táskát, kabátot, esernyőt. A belépéskor fel kell mutatni ellenőrzés céljából az olvasójegyet vagy diákigazolványt, ennek hiányában regisztrálni vagy beiratkozni kell.

Az előzetes tájékozódás, illetve a helyben használat közben is célszerű a Könyvtár katalógusát használni, amely segít az eligazodásban is. 

Az olvasóteremben tematikus polcokon lehet megtalálni a keresett könyvet, szerzői betűrendben. A polcok témája közötti eligazodást - a könyvtárosokon kívül - a terem bejáratánál található Szabadpolcos beosztás felirat segíti. 

A galérián magyar és külföldi szakfolyóiratok vannak, betűrendben; valamint további szakkönyv polcok társadalomtudomány és politológia témakörben. 

Az olvasóteremben bármely ülőhely igénybevehető. A polcról levett dokumentumokat használat után az olvasóterem bejárata mellett az erre a célra kijelölt polcra kell letenni. 

Az olvasói asztalok alatt konnektorokat helyeztek el, saját elektromos eszköz használatának kényelmesebbé tételére. A wifi hálózathoz való hozzáféréshez online regisztráció szükséges.  

A folyóiratolvasóban (Pipatórium) napi és hetilapokat lehet olvasgatni. A kézikönyvek egy része is itt található.  

A könyvtárban fénymásolásra nincs lehetőség, viszont ingyenesen használhatóak a könyvszkennerek - saját pendrive-val - a szolgáltatás önkiszolgáló módon működik.