Adatbázisok

Adatbázisok

Név Kiadó/üzemeltető Belépés Info
Magyar adatbázisok
Akadémiai Kiadó folyóiratok Akadémiai Kiadó EduID link
Interkönyv Typotex EduID link
Jogkódex Prémium Orac felhasználónév, jelszó link
MERSZ Akadémiai Kiadó EduID link
Szaktárs Arcanum EduID link
Új Ügyvéd Jogtár Prémium Wolters Kluwer EduID link
Külföldi adatbázisok
Academic Search Complete EBSCO EduID
(jelenleg technikai hiba miatt
VPN)
link
Beck-online Premium C.H. Beck VPN link
Brill Foreign Law Guide Brill EduID link
Cambridge Core Cambridge University Press EduID link
De Gruyter Journals De Gruyter EduID link
HeinOnline William S. Hein & Co., Inc. VPN link
JSTOR. Essential Collection ITHAKA Harbors Inc. EduID link
Kluwer Arbitration Wolters Kluwer VPN link
Kluwer Law Online Wolters Kluwer VPN link
Legal Source EBSCO VPN link
Max Planck Encyclopedia of Public International Law Oxford University Press VPN link
Oxford Academic Journals Oxford University Press EduID link
Sage Journals SAGE Publications EduID link
Westlaw International Thomson Reuters VPN link
Westlaw UK Thomson Reuters VPN link

 

 

Akadémiai Kiadó folyóiratok

Belépés: EduID

Az Akadémiai Kiadó folyóiratainak (köztük 8 jog- és társadalomtudományi lapnak) teljes szövegű adatbázisa.

HVG-Orac Jogkódex Prémium

Belépés: felhasználónév, jelszó (l. lent)

A Jogkódex Prémium a HVG-ORAC Kiadó legszélesebb tartalmú elektronikus jogi adatbázisa, melynek része a Jogkódex jogi adatbázis, a Szakcikk Adatbázis Plusz, valamint a Nagy Döntvénytár és egyéb tartalmak (könyvek, kommentárok, iratmintatárak stb.). A Jogkódex a hatályos magyar jogszabályokat tartalmazza (Magyar Közlöny, ágazati közlönyök) időállapotokkal, kapcsolatok jelzésével, időállapotok összehasonlításával, összetett keresési lehetőséggel a joganyagok, továbbá a döntvények között.

A teljes tartalom megtalálható a kiadó honlapján.

A Jogkódex Prémium letöltéséhez és telepítéséhez keresse fel a jogkodex.hu oldalt és az ott található segédleteket.

A szolgáltató egy ELTE-specifikus felhasználónév-jelszó párost adott meg, ennek birtokában Ön be tud lépni az adatbázisba. Telepítés és a program indítása után felhasználónév: elte_hiatus, a jelszó pedig: 66e470d6

Wolters Kluwer Új Ügyvéd Jogtár Prémium

Belépés: EduID

Bármikor, bárhonnan elérhető, naprakész és személyre szabható jogi adatbázis: magyar és EU-s joganyagok időrendi változásokkal, indoklások, kommentárok, döntvények, szakcikkek, könyvek, iratminták, módszertani anyagok és kalkulátorok tárháza.

A teljes tartalom megtalálható a kiadó honlapján.

A szolgáltató EduID-belépést tesz lehetővé. A Jogtár eduID-bejelentkező oldalán az EduID-Belépés gombra kattintva, ELTE IIG azonosítás után érhető el az adatbázis.

Interkönyv

Belépés: EduID

Az edu.interkonyv.hu oldal a www.interkonyv.hu testvéroldala, ahol az EISZ-konzorcium keretében előfizető intézmények dolgozói, oktatói, hallgatói ingyen érik el az adatbázisban szereplő anyagokat - több, mint 500 könyvet, jegyzetet online pdf formátumban. Amennyiben ön ezen intézmények valamelyikének oktatója, hallgatója, dolgozója, IP-cím alapú azonosítás vagy eduID-s belépés után férhet hozzá az online adatbázishoz.

A Typotex Kiadó 1989 óta működő könyvkiadó, profiljába elsősorban felsőfokú tankönyvek, szakkönyvek, jegyzetek tartoznak a természettudományok és a társadalomtudományok területéről (matematika, fizika, informatika, biológia, kémia, mérnöki tudományok, pszichológia, filozófia, kommunikáció, művészetelmélet, menedzsment stb.) egyaránt.

MERSZ

Belépés: EduID

Az Akadémiai Kiadó online okoskönyvtára több száz magyar nyelvű kézikönyvet, szakkönyvet, felsőoktatási tankönyvet, jegyzetet tartalmaz teljes szöveggel, kereshető, jegyzetelhető, hivatkozható formában. A MeRSZ minden eszközön és környezetben reszponzív, egységes megjelenést nyújt külön applikáció letöltése nélkül.

Szaktárs

Belépés: EduID

A Szakkiadók Társulása, röviden SZAKTÁRS adatbázis portál azzal a céllal jött létre, hogy egy közös felületen gyűjtse össze és korszerű módon tegye közzé a magyar szakkönyvkiadók műveit. Célunk, hogy minden csatlakozott kiadó minden műve egységesen, kereshető formában váljon elérhetővé, legyen szó a legrégebbi vagy akár a legfrissebb kiadványokról.

A portálhoz csatlakozott kiadók művei mindenki számára szabadon kereshetők, a tartalmak hozzáféréséhez azonban jelenleg intézményi előfizetés szükséges. A szolgáltatást megrendelő felsőoktatási intézmények hallgatói számára Shibboleth rendszeren keresztül otthoni hozzáférést is biztosítunk.

Kiadók:

  • Akadémiai Digitális Archívum
  • Gondolat Kiadó
  • L'Harmattan Kiadó
  • Kalligram Kiadó
  • Kriterion Kiadó
  • Napvilág Kiadó
  • Osiris Kiadó

Külföldi adatbázisok

Beck-online Premium

Belépés: VPN

A teljesszövegű (fulltext) német nyelvű jogi adatbázist a C.H. Beck kiadó üzemelteti 2001 óta. Könyvek, folyóiratok, jogszabályszövegek alkotják az adatbázis tartalmát, szinte minden jogterületről. A teljes tartalom itt tekinthető át.

Cambridge University Press

Belépés: EduID

Jogtudomány

Politika és nemzetközi kapcsolatok

Az adatbázisban a Cambridge University Press kiadásában megjelent kötetek és folyóiratok olvashatóak. Több, mint 1,6 millió folyóiratcikket és 36 000 kötetnél is több könyvet lehet elérni változatos tudományterületekről.

De Gruyter Journals

Belépés: EduID

A De Gruyter 500 open access, valamint a több mint 350 előfizetéshez kötött folyóirata olvasható az adatbázisban. A csomag 1995-től napjainkig megjelent kiadványokat tartalmazza főként bölcsészet- és társadalomtudományi területeken.

EBSCO Academic Search Complete

Belépés: EduID (jelenleg technikai hiba miatt VPN/távoli asztal szolgáltatással érhető el)

Az Academic Search Complete a világ egyik leglényegesebb multidiszciplináris adatbázisa.  Több mint 9 000 teljes szövegű folyóiratot, valamint további 13 200 publikáció absztraktját tartalmazza. A naponta frissített adatbázisban olyan tudományterületeken kereshetünk mint például antropológia, biológia, jog, kémia, geológia, gépészet, matematika, pszichológia, teológia stb.

EBSCO Legal Source

Belépés: EduID (jelenleg technikai hiba miatt VPN/távoli asztal szolgáltatással érhető el)

Az EBSCO jogtudományi adatbázisában 1100 folyóirat teljes szövegéhez lehet hozzáférni.

HeinOnline

Belépés: VPN

Túlnyomórészt angol nyelvű adatbázis, melynek gerincét a számtalan (többségében amerikai) jogi folyóirat képezi, kiegészítve könyvekkel, jogesetekkel, törvényhozási dokumentumokkal és tematikus gyűjteményekkel. Mindezek mellett az ELTE ÁJK kari kiadványai is megtalálhatóak benne.

JSTOR

Belépés: EduID

A világ egyik vezető multidiszciplináris adatbázisa, mely 75 témakörben kínál folyóiratokat, e-könyveket és egyéb dokumentumokat, köztük nagy számú jogi kiadvánnyal. Az összes itt található dokumentum száma meghaladja a 12 milliót.

Oxford Academic Journals

Belépés: EduID

Az Oxford University Press saját folyóiratai számára fenntartott adatbázisa. Az ELTE által előfizetett multidiszciplináris kínálat mellett az ÁJK a jogi kiadványokra specializálódott Law Collection-t is elérhetővé teszi a polgárai számára, melyben 56 magas színvonalú folyóiratot találnak.

Sage Journals

Belépés: EduID

A nagy presztízsű Sage kiadóvállalat saját folyóiratainak gyűjteménye mintegy 1.100.- címmel, köztük több, mint 200 Open Access folyóirat több tudományterületen, többek között a társadalomtudományok (azon belül is jogtudomány) köréből.

Kluwer Arbitration

Belépés: VPN

A Kluwer Arbitration a Wolters Kluwer kiadóvállalat kimondottan választottbíráskodásra szakosodott adatbázisa, mely a folyóiratok mellett e-könyveket és elsődleges forrásokat is kínál a témában.

Kluwer Law Online

Belépés: VPN

 

Max Planck Encyclopedia of Public International Law

Belépés: VPN

Az évek óta a nemzetközi jog élvonalbeli forrásának számító Max Planck Encyclopedia of Public International Law nemrég kiegészült egy újabb hasonlóan magas színvonalú tartalommal, a Max Planck Encyclopedia of International Procedural Law-val. A két nemzetközi jogi szócikkgyűjtemény együtt és külön-külön is kereshető a honlapon, melyhez az ELTE ÁJK hozzáférést biztosít polgárai részére.

Westlaw International for Academics

Belépés: VPN

A WestLaw a Thomson Reuters jogi-üzleti adatbázisa. Nemcsak folyóiratokat találunk benne, de nagyon gazdag a gyakorlati része is: jogesetek, bírósági iratok, jogszabályok, adminisztratív döntések és számos egyéb forrás. A Westlaw UK brit fókuszú, a Westlaw Classic elsősorban az Egyesült Államokból kínál anyagokat.

Westlaw UK

Belépés: VPN

A WestLaw a Thomson Reuters jogi-üzleti adatbázisa. Nemcsak folyóiratokat találunk benne, de nagyon gazdag a gyakorlati része is: jogesetek, bírósági iratok, jogszabályok, adminisztratív döntések és számos egyéb forrás. A Westlaw UK brit fókuszú, a Westlaw Classic elsősorban az Egyesült Államokból kínál anyagokat.

EISZ adatbázisok

Open Access (nyílt hozzáférésű) adatbázisok