EDIT

Az ELTE Digitális Intézményi Tudástára (EDIT)  az egyetemen működő repozitórium, amely elektronikus anyagok archiválására és hozzáférhetővé tételére szolgál. Ingyenes, teljes szövegű hozzáférést biztosít a publikációkhoz. Az open access elérhetőség növelheti a hivatkozások számát.  

 

A repozitórium létrehozásának célja, az ELTE tudásvagyonának összegyűjtése, az intézmény tudományos munkáinak nyilvántartása és archiválása, az oktatás támogatása.  

 

Míg az MTMT a bibliográfiai adatokat őrzi meg, az EDIT a teljes szöveget tárolja és teszi kereshetővé. Az MTMT-ben teljes szöveges elérhetőséggel rögzített tételek pár kattintással megjeleníthetőek a repozitóriumban is.   

Az EDIT-be feltöltött dokumentum kap egy egyedi Handle-azonosítót, Universal Resource Identifier, (URI) címet, amely hivatkozásként használható.    

Részletes tájékoztató: https://edit.elte.hu/xmlui/handle/10831/9566 

  

Mi található az EDIT-ben?  

Publikációk (Tudományos és egyéb publikációk, alkotások, konferencia előadások gyűjteményei.) https://edit.elte.hu/xmlui/handle/10831/1  

Disszertációk https://edit.elte.hu/xmlui/handle/10831/5 (Eötvös Loránd Tudományegyetem Szervezeti és Működési Szabályzat II. kötete, A Hallgatói Követelményrendszer 6. sz. melléklete. Doktori Szabályzat)  

Szakdolgozatok https://edit.elte.hu/xmlui/handle/10831/4  

Szakdolgozatok és disszertációk mellett TDK és OTDK dolgozatok is találhatók a folyamatosan bővülő gyűjteményben.  

Oktatási anyagok (karonként megjelenítve) https://edit.elte.hu/xmlui/handle/10831/7  

Az ELTE vagy valamely egysége által kiadott folyóiratok, emlékkönyvek, konferenciakötetek, egyéb kiadványok gyűjteményei. https://edit.elte.hu/xmlui/handle/10831/2  

Muzeális gyűjtemények, E-könyvtár (Az EKSZ tagkönyvtárainak elektronikus és digitalizált dokumentumai.) https://edit.elte.hu/xmlui/handle/10831/6  

Egyetemi Fotótár https://edit.elte.hu/xmlui/handle/10831/34119  

Videótár https://edit.elte.hu/xmlui/handle/10831/8  

  

Az EDIT üzemeltetését és központi koordinációját az Egyetemi Könyvtár látja el.  

Központi tájékoztatás: Fejes Judit és Móring Tibor (editadmin@lib.elte.hu)