Az Orac Jogkódex adatbázis használata

A Orac Jogkódex adatbázis használata

2023. december 1-től új rend lép érvénybe a Jogkódex adatbázis használatát illetően. Az eddig központilag telepített alkalmazást felváltja a névre szóló hozzáférés. Ezt igényelni úgy lehet, ha az ÁJK Kari Könyvtárba beiratkozik az igénylő a WebApp segítségével (vagy a már meglévő beiratkozását használja bejelentkezés után), ahol Neptun azonosítóval lehet regisztrálni.

A regisztrációt és a jóváhagyást követően a WebAppban jobbra lent a Továbbiak ikonra kattintva érvényes ÁJK Kari Könyvtár beiratkozás esetén ki lehet választani az Orac Jogkódex elérés aktiválását. Az adatkezelési tájékoztató elfogadásával lehet aktiválni a hozzáférést, amely után az Orac a beiratkozáshoz, illetve a regisztrációhoz használt emailcímre küld értesítést. A megadott emailcím látható a képernyőn, így azt mindig ellenőrizze! A kapott felhasználónév és jelszó birtokában lehet használatba venni a Jogkódex szolgáltatást a következő felületeken:

1. Alkalmazás (számítógép és mobil)

A Jogkódex alkalmazást a jogkodex.hu oldalról lehet letölteni és telepíteni. A mobilra és számítógépre is letölthető program indításakor kell megadni a kapott adatokat.

2. Weblap (jogkodex.hu, szakcikkadatbazis.hu)

A jogkodex.hu és a szakcikkadatbazis.hu weblapokon a bejelentkezés lehetőségét kiválasztva a kapott felhasználónévvel és jelszóval lehet hozzáférni a teljeskörű szolgáltatáshoz.

Az adatbázis használatához szükséges számítógépes és mobil alkalmazás telepítésével, a szolgáltatás tartalmával kapcsolatosan a https://jogkodex.hu/ oldalon tájékozódhat.